7774 Márok, Kossuth utca 73. Tel.: +36 72 492 601 Fax: +36 72 492 601

2024. július 18., csütörtök
Civil szervezetek PDF Nyomtatás E-mail
Módosítás dátuma: 2014. október 21. kedd, 09:22

Mároki Nyugdíjas Klub

2011-től új nyugdíjas Klub alakult Márokon. A klub vezetője Kerezsi Sándorné. Jelenleg 30 tagunk van, ebből 6 fő pártolótag. Havonta 1 alkalommal tartunk taggyűlést, ahol az aktuális kérdéseket megbeszéljük.
Februárban farsangi bált rendeztünk. Részt vettünk a Villányi Nyugdíjasok farsangi bálján is. Áprilisban húsvéti összejövetelt tartottunk. Májusban Tavaszváró bálra kerül sor, ahol már meghívott vendégeink is lesznek Ivándárdáról. A továbbiakban 1 kirándulást tervezünk, és a nyár folyamán 1 halastói szabadidős programot, majd a Falunap következik. Évente Öregek Napján is részt veszünk , a Mároki Önkormányzat szervezésében. Végül a karácsonyi összejövetelünkkel zárjuk az évet.

Nyugdíjas Klub vezetője Kerezsi Sándorné.

 

Mároki Német Nemzetiségi Tánccsoport

A tánccsoport 2012. januárjában alakult. Céljuk a sváb hagyományok ápolása és megőrzése. A két évalatt felléptek közel 50 rendezvényen, többek között Szaván, Teklafaluban, Aranyosgadányban, Máriakéménden, Bikalon és más települések falunapjain és nemzetiséginapjain.

Ők voltak a szervezői és egyben vendéglátói is az első "Ifjú zenekarok és tánccsoportok találkozója" című rendezvénynek Márokon, mely idén is megrendezésre került. Repertoárjaikban megtalálhatók mind saját, mind ismert tánckoreográfiák. A tánccsoport 20 főből áll. A csopot vezetője Horányi József, a koreográfiákat Óbert Edina állítja össze és tanítja be.

Szívesen vállalnak fellépéseket az ország egész területén.

A tánccsoport vezetője Óberth Edina.

 

MÁROKI SPORTEGYESÜLET

Több mint 20 éves kihagyás után 1999-ben ismét megalakult a Mároki Sportegyesület labdarúgó szakosztállyal. Első években a Megyei III. legalsó megyei osztályban kergették a játékosok a labdát, majd több éven keresztül a Megyei II osztályban is tisztességesen helyt állt a csapat, olyannyira, hogy több bravúros győzelmet is arattak a lelkes szurkolóik örömére, akik megtekintik mind a hazai, mind az idegenbeli meccseiket is. Jelenleg a megyei IV osztály bajnokságában szerepel a csapat.

 A csapatot a kezdetektől fogva a helyi Önkormányzat tartja fenn. Ehhez párosul pár idősebb játékos és szurkoló adományozása amely elengedhetetlen ahhoz, hogy a mároki sportegyesület lehető legtovább tudjon működni.

Az egyesület elnöke Horváth Tibor.

  

Polgárőrség

 

A Mároki Polgárőr Egyesület 2010-ben jött létre azzal a céllal, hogy önkéntes lakossági részvétellel védje a helyi közrendet ill. közbiztonságot és közreműködjön a bűnmegelőzésben a falu lakosainak személyi és vagyoni biztonsága érdekében. Éjszakai járőrözéssel, önkormányzati rendezvények biztosításával segítik a település lakosságát.

Az egyesület elnöke Klieber Zoltán.

 

 

 Együtt Márokért Egyesület

Az Egyesület elsődleges céljának és feladatának tekinti Márok község társadalmi életének előmozdítását, a lakossági összefogás és együttműködés lehetőségének megteremtését s fellendítését, továbbá Márok község fejlesztését, a községben élők életminőségének javítását, életszínvonalának növelését.

Az egyesület elnöke Krizics Zsanett.

 

 Horgászvezetőség

A vetőség elnöke Bruckner Nándor.

 
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval

Belépése-Magyarország pont

emagyarorszag

Statisztika46.9%United States United States
29.7%Hungary Hungary
9.3%China China
3.5%Germany Germany
2.2%Canada Canada
1.8%Ukraine Ukraine
1%Russian Federation Russian Federation
0.9%France France
0.8%Australia Australia
0.6%United Kingdom United Kingdom

Tegnap: 12
Héten: 42
Múlt héten: 61
Hónapban: 156
Múlt hónapban: 430
Összesen: 1254